Globe Hope ja Tuunaajamutsi yhteistyöhön

Viiden kuukauden Tuunaajamutsi-yrittäjätaipaleen aikana minulle on usein tarjottu isoja määriä poistomateriaalia uusiokäytettäväksi. Haluan auttaa asiakkaitani kestävän kehityksen edistämisessä, mutta mikroyrittäjänä resurssit suurien määrien hyödyntämiseen ovat kuitenkin pienet. Virkistyspäivän tuunaustyöpajassa kun ei kovin suuria määriä materiaalia pysty käyttämään. Tarvitsin siis verkostooni suuremman toimijan ja lähdin keskustelemaan yhteistyöstä Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkalan kanssa.  

Varmaan jo tiedätkin, että Globe Hope Oy on suomalaisen tekstiilikierrätyksen konkari, joka julkaisi ensimmäisen kierrätysvaatetuotemallistonsa jo vuonna 2003. Ideana oli luoda yksilöllisiä vaatteita ja asusteita kasvattamatta materiaalin määrää maailmassa. Yksilöllisiä vaatteita, laukkujan ja asusteita tuottava yritys muokkaa edellisestä käyttötarkoituksestaan tarpeettomaksi jääneitä materiaaleja ja luo niistä uutta. Vuosien saatossa palkintoja on satanut, mm. Amnesty Internationalilta, Suomalaisen Työn Liitolta ja Kulttuuriministeriöltä. Yrityksellä on sekä Avainlippu, että Design from Finland -tunnus

Kaiken kierrätyskiireen keskellä istahdimme Seijan kanssa hetkeksi neukkariin keskustelemaan, Neukkarin seiniä kiertävät tuotehyllyt ovat täynnä suomalaisille ja kansainvälisille brandeille tehtyjä eettisiä ja ekologisia tuotteita. Tuotteet on tehty joko yrityksen omasta poistomateriaalista, kuten uniformuista ja vanhentuneista mainosbanderolleista tai brändätty yrityksen nimiin Globen Hopen valmiista klassikkomallistosta. 

Hienoa, että kestävän kehityksen edistäminen ei ole pelkkää sanahelinää näille yrityksille.

Hienoa, että kestävän kehityksen edistäminen ei ole pelkkää sanahelinää näille yrityksille.

Aika pian huomasimme, että arvomme ja ajatuksemme kohtaavat, eikä yhteistyölle ole esteitä. Samalla kun levitän tuunaustyöpajoissa ilosanomaa käsillä tekemisestä ja uusiokäytöstä, voin nyt auttaa asiakasyritystä myös suurien poistotekstiilimäärien uusiokäytössä. Globe Hopen innovatiivinen, ammattitaitoinen ja kokenut tiimi suunnittelee ja toteuttaa suuretkin tuotesarjat.