Verhoilua ja Habitare-lippujen arvonta

Tämä postaus kannattaa lukea loppuun asti, mikäli halajat lippuja kaikkien sisustajien mekkaan, Habitare messuille! 

Ensin ruohonjuuritason tarvelähtöistä tavis-sisustusta: 

Mies hankki aikanaan työhuoneeseensa kätevät, pinottavat pikkutuolit Ikean toimistokalustepuolelta. Nyt niitä tarvittiin pari lisää, mutta harmittavasti tuolimalli oli jo poistunut mallistosta, eikä samanlaisia enää mistään myymälästä löytynyt. Pelastus löytyi taas Kierrätyskeskuksesta! Kun heinäkuussa kävin pitämässä betonityöpajaa Kierrätyskeskuksen Suomenojan kaupassa, silmiin osui kaksi juuri samanlaista tuolia. Nämä tuolit olivat muuten hyväkuntoisia, mutta molempien verhoilu oli auringon haalistama. Villakangaspäällysteiset selkänoja ja istuinosa oli kiinnitetty ruuveilla metallirunkoon, joten uudelleen verhoilu olisi helppoa. Vaikka investointi oli valtaisa, yhteensä 4 euroa, kaappasimme tuolit mukaan. 

Vasemmalla alkuperäinen Ikea verhoilu ja oikealla Tuunaajamutsin versio.

Vasemmalla alkuperäinen Ikea verhoilu ja oikealla Tuunaajamutsin versio.

Harmi vie, kuosilla ei tässä saanut revitellä, vaan miehen mielestä kankaan piti olla mahdollisimman lähellä alkuperäistä, hillityn tyylikästä (tylsää?) grafiitin harmaata. Vanhan ompelijatädin kangasjäämistöstä löytyi juuri sopiva musta villakangaspala. 

Viime viikonloppuna oli vihdoin aikaa verhoilulle, ja se kävikin yllättävän nopeasti. Irroitin vanhat istuinosan päälliset ja leikkasin niitä kaavoina käyttäen uudet osat, huolittelin saumurilla reunat ja ammuin niittipistoolilla paikalleen. Selkänojan alkuperäinen kangas oli niitattu uraan eikä niittejä saanut helposti poistettua, joten jätin vanhan kankaan paikoilleen, ompelin uudesta villakankaasta vanhan päälle pussin ja suljin sen käsin ommellen. Sitten vaan osat takaisin ja ruuvit kiinni. Valmista tuli nopeasti ja ekologisesti! Eikä lopputulos häpeä ollenkaan alkuperäisen rinnalla.

Hauskempia kierrätettyjen huonekalujen verhoiluja löytyy Kierrätyskeskuksen Plan B:n valikoimista. Niihin pääset tutustumaan lähemmin vaikka Habitare-messuilla. Kierrätyskeskus ystävällisesti lahjoitti kaksi messulippua arvottavakseni. Käy siis klikkaamassa Tykkää -nappia Tuunaajamutsin Facebook sivuilla ja jätä kommentti millaisen tuunaustyöpajan sinä haluaisit työyhteisön virkistyspäivän ohjelmaksi. Samalla osallistut Habitare-lippujen arvontaan. 
Arvonnan suoritan sunnuntaina 4.9. klo 20.00 ja voittajalle ilmoitan Facebookin yksityisviestillä. Liput postitan sovittuun osoitteeseen maanantaina 5.9.

Plan B:n hauskempia verhoiluja

Plan B:n hauskempia verhoiluja

Habitare-messut pidetään Pasilan messukeskuksessa 7.-11.9.2016.