Käsi on käsittämiselle tärkeä

Otsikko on lainattu neurologi Kiti Müllerin blogitekstistä. Müller siteeraa suomalaista sananlaskua Työ yksin kuin tervaa, joukolla kuin hunajaa ja kirjoittaa onnittelupostauksessa 40 vuotiaalle Aivoliitolle mm näin:

Käsi on käsittämiselle tärkeä. Kynä kädessä, kudinpuikot sormissa, vasara kourassa, sormet mullassa, pistävät uutta vaihdetta myös ajatteluun. Ongelmien ratkaisut alkavat kirkastua. Syntyy myös niitä kovin kaivattuja innovaatioita...
— Neurologi Kiti Müller

Siinä se! Kiti Müller kiteyttää juuri sen, miksi yritykset tilaavat kädentaitotyöpajoja Tuunaajamutsilta. Vielä kun lisätään listaan yhdessä tekeminen ja kierrätysmateriaalin käyttö, syntyy sellainen hunajainen kombo, joka tekee tietotyötä tekevälle todella hyvää. Yhdessä tekeminen parantaa yhteishenkeä, kierrätysmateriaalin käyttö vähentää suorituspaineita ja konkretisoi yrityksen ekologisia arvoja. On erittäin palkitsevaa saada omin käsin aikaiseksi jotain konkreettista, kierrätysmateriaalista valmistettu uusiotuote tai yhteisöllinen kierrätysteos vaikkapa toimiston seinälle. Niin palkitsevaa käsillä tekeminen on, etteivät tuunauspajoihin osallistujat välillä malta lopettaa tekemistä. 

Kesäloma on monella nurkan takana. Lomaillessa kannattaa myös käyttää käsiään; veistellä ja nikkaroida, vaivata taikinaa, tiskata käsin, poimia marjoja, upottaa sormet multaan, hakata halkoja tai vaikka tuunata. Kädet käyvät, mieli lepää, aivot virkistyvät ja alitajunta tuottaa ratkaisuja, joita stressaantuneena, läppärin ruutua tuijotellessa ei ole keksinyt.

viinipullopussi

Kokeile vaikka tuunausta ja tee rikkinäisistä pillifarkuista superhelppo viinipullopussi mökkituliaisiksi. Se syntyy kymmenessä minuutissa, ja on oiva tuliainen mökkireissulla. Siihen tarvitaan vain pillifarkut, sakset, liimaa, silmäneula ja ompelulankaa. Ohje löytyy täältä

Loman jälkeen innovointikyvystä pitää huolta Tuunaajamutsin hauskat ja luovat tuunauspajat. Tilaa vaikka kick-offiin, suunnittelupäivän boostaajaksi, kokouksen kevennykseksi tai asiakastilaisuuden mieleenpainuvaksi ohjelmaksi. Tuunattaisiinko kaikille katu-uskottavat heijastimet, askarreltaisiinko yhdessä koko firman joulukortit kierrätysmateriaalista tai tehdäänkö taidepläjäys yrityksen omasta poistomateriaalista.  Kurkkaa lisää ideoita täältä.

Ihanaa kesää, lomaa ja tuunailemisiin!