Ohi yrittäjän kuolemanlaaksosta

Yli puolet suomalaisista yrityksistä tekee konkurssin kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Haasteitta ei Tuunaajamutsikaan ensimmäisistä vuosista ole selvinnyt, mutta niin vaan yrittäjän kuolemanlaakso on ylitetty ja neljäs toimintavuosi on lähtenyt positiivisilla viboilla käyntiin. Vaikkei liiketoiminnan tulos vielä ole ihan tavoitteessa, osui menneeseen vuoteen monta huippuhetkeä ja mieleenpainuvaa tuunauskeikkaa:

  • Kuumottavin tilanne oli heti tammikuussa kun virkamiesporukka luuli saavansa Sarasvuon shown, mutta stagelle nousikin Tuunaajamutsi, joka pisti porukan hommiin: sitomaan omat muistikirjansa. Silti olivat oikein tyytyväisiä, lue vaikka täältä.

  • Helmikuun huippu oli vierailu Strömsö TV ohjelmassa opastamassa miten nahkatakista tehdään olkalaukku. Ja på svenska, förstås!

  • Maaliskuussa avattiin Vantaan Porttipuistoon uusi upea Kierrätyskeskus, jossa pidin monta avointa työpajaa innokkaiden kanssatuunaajien kanssa. Lusikkakoruja, kirjansidontaa, nahkatakeista laukkuja jne. Syksyllä siirsin avoimet pajat kotinurkille Espooseen, Kierrätyskeskuksen Suomenojan kaupan kokoustilaan. Siellä pidän myös vuoden 2019 avoimet työpajat. Kurkkaa kalenteri täältä.

Lusikkakoru+pieni.jpg
IMG_20180623_230903 (2).jpg
  • Alkukesän mieleenpainuvin työpaja oli Hilton Strandissa, missä 60 kokousvaraajan kanssa tuunattiin Hotelli Marskin vanhoista alpakkalusikoista kivoja riipuksia. Itse tekeminen oli iso elämys.

  • Kesän uusi aluevaltaus oli tuunausohjelmat Nelonen Media Liven kolmella festivaalilla Himoksella. Oli hienoa huomata kuinka festarikansa oli innoissaan käsillä tekemisestä ja kierrättämisestä. Lue lisää täältä.

  • Syksyllä vedin ensimmäistä kertaa tuunausta messuilla, kun VisitEspoon messuilla kävijät tekivät itselleen kätevän käyntikorttikotelon vanhasta mainospressusta. Voi sitä riemua, kun kässätunnilla tumpeloksi itsensä kokeneet saivat omin käsin aikaiseksi tarpeellisen ja ekologisen suojan käyntikorteilleen. Tapahtuma palaa mieleen aina käyntikortteja kotelosta kaivaessa.

  • Unelmien työpäivää vietettiin lokakuun lopussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella päivän ohjelmaan sisältyi Tuunaajamutsin hiusdonitsityöpaja. Erityisesti ilahdutti ne monet miehet innoissaan ompelivat donitsituliaisia kotiinviemisiksi vaimoille ja tyttärille.

  • Syksyn pimetessä heijastintyöpajat tulivat tarpeeseen. Niitä askarreltiin mm. lääkefirman GreenOffice päivän ohjelmana, kiinteistöhuoltoyhtiön kehityspäivillä ja järjestön tiimipäivän luovana aktiviteettina. Mieleenpainuvin oli kuitenkin lasten pikkujoulut, jossa tuunaajat olivat eskarilaisista murkkuihin

  • Pikkujouluajan suurin hitti tänä vuonna oli aikuisten askartelupaja, jossa tehtiin upeita tapettitähtiä, paperienkeleitä ja joulukortteja, kaikki tietysti kierrätysmateriaalista.


Vuosi 2019 näyttää lupaavalta

Ihana ja Koti ja maaseutu.jpg

Uusia tuulia toimintaan tuo sisältöyhteistyö kahden lehden kanssa. Tuunaajamutsin ohjeita löytyy tänävuonna uudistuneesta Ihana -lehdestä sekä Koti ja maaseutu -lehdestä. Tätä varten keksin itselleni ihan uuden tittelinkin, tuunaustoimittaja!

Uusia innostavia ohjelmia tälle vuodelle ovat mm. Oicon Oy:n valmentaja Outi Impivaaran kanssa toteutettava Tuunaa vuotesi -työpaja, jossa tehdään suunnitelma omien tavoitteiden saavuttamiseksi ja kirjataan suunnitelma itse sidottuun muistikirjaan.

Kierrätystaidetta vanhoille lautasille

Täpinöissäni olen myös Taide kuuluu kaikille -työpajasta. Ei tarvitse osata piirtää, tai maalata tehdäkseen hienoa kierrätystaidetta.

Kiva, tarpeellinen ja ilmastoahdistusta helpottava ohjelma on myös pop-up farkkukorjaamo.

Avoimissa työpajoissa uutuus on 9.2. pidettävä nahkarepputyöpaja, jossa vanha nahkatakki muuntuu kivaksi narurepuksi. Katso alkuvuoden ohjelma täältä ja tule mukaan.

Monta muutakin mielenkiintoista projektia on viritteillä, mutta niistä lisää, kun asiat etenevät julkaisukuntoon. Mottoni tälle vuodelle on Ilolla ja innostuksella ilmastonmuutosta vastaan!

Tuunauksentäyteistä vuotta 2019 sinulle, kanssatuunaaja.

Terkuin

Annakaisa / Tuunaajamutsi
puh 050-402 7376