Verhoilua ja Habitare-lippujen arvonta

Tämä postaus kannattaa lukea loppuun asti, mikäli halajat lippuja kaikkien sisustajien mekkaan, Habitare messuille! 

Ensin ruohonjuuritason tarvelähtöistä tavis-sisustusta: 

Mies hankki aikanaan työhuoneeseensa kätevät, pinottavat pikkutuolit Ikean toimistokalustepuolelta. Nyt niitä tarvittiin pari lisää, mutta harmittavasti tuolimalli oli jo poistunut mallistosta, eikä samanlaisia enää mistään myymälästä löytynyt. Pelastus löytyi taas Kierrätyskeskuksesta! Kun heinäkuussa kävin pitämässä betonityöpajaa Kierrätyskeskuksen Suomenojan kaupassa, silmiin osui kaksi juuri samanlaista tuolia. Nämä tuolit olivat muuten hyväkuntoisia, mutta molempien verhoilu oli auringon haalistama. Villakangaspäällysteiset selkänoja ja istuinosa oli kiinnitetty ruuveilla metallirunkoon, joten uudelleen verhoilu olisi helppoa. Vaikka investointi oli valtaisa, yhteensä 4 euroa, kaappasimme tuolit mukaan. 

Vasemmalla alkuperäinen Ikea verhoilu ja oikealla Tuunaajamutsin versio.

Vasemmalla alkuperäinen Ikea verhoilu ja oikealla Tuunaajamutsin versio.

Harmi vie, kuosilla ei tässä saanut revitellä, vaan miehen mielestä kankaan piti olla mahdollisimman lähellä alkuperäistä, hillityn tyylikästä (tylsää?) grafiitin harmaata. Vanhan ompelijatädin kangasjäämistöstä löytyi juuri sopiva musta villakangaspala. 

Viime viikonloppuna oli vihdoin aikaa verhoilulle, ja se kävikin yllättävän nopeasti. Irroitin vanhat istuinosan päälliset ja leikkasin niitä kaavoina käyttäen uudet osat, huolittelin saumurilla reunat ja ammuin niittipistoolilla paikalleen. Selkänojan alkuperäinen kangas oli niitattu uraan eikä niittejä saanut helposti poistettua, joten jätin vanhan kankaan paikoilleen, ompelin uudesta villakankaasta vanhan päälle pussin ja suljin sen käsin ommellen. Sitten vaan osat takaisin ja ruuvit kiinni. Valmista tuli nopeasti ja ekologisesti! Eikä lopputulos häpeä ollenkaan alkuperäisen rinnalla.

Hauskempia kierrätettyjen huonekalujen verhoiluja löytyy Kierrätyskeskuksen Plan B:n valikoimista. Niihin pääset tutustumaan lähemmin vaikka Habitare-messuilla. Kierrätyskeskus ystävällisesti lahjoitti kaksi messulippua arvottavakseni. Käy siis klikkaamassa Tykkää -nappia Tuunaajamutsin Facebook sivuilla ja jätä kommentti millaisen tuunaustyöpajan sinä haluaisit työyhteisön virkistyspäivän ohjelmaksi. Samalla osallistut Habitare-lippujen arvontaan. 
Arvonnan suoritan sunnuntaina 4.9. klo 20.00 ja voittajalle ilmoitan Facebookin yksityisviestillä. Liput postitan sovittuun osoitteeseen maanantaina 5.9.

Plan B:n hauskempia verhoiluja

Plan B:n hauskempia verhoiluja

Habitare-messut pidetään Pasilan messukeskuksessa 7.-11.9.2016.

Betonikoukussa

Betoniaskartelu on koukuttavaa hommaa. Pölyistä, sotkuista, raskastakin, mutta niin hauskaa kesäpuuhaa! Maanantaina vedin betonityöpajan Suomenojan Kierrätyskeskuksen terassilla. Valoimme sata kiloa betonia kierrätysmuotteihin kovettumaan vaaseiksi, kynttilänjaloiksi, kulhoiksi ja ruukuiksi. Eilen oli jännä hetki, kun muotit poistettiin ja luomuksen paljastuivat. Töiden lopulliseen kuivumiseen menee vielä reilu viikko, mutta näistä kuvista saa jo hyvän käsityksen lopputuloksista. Melkoisen komeita ja rouhean trendikkäitä niistä tuli, vai mitä?

Seuraavan betonityöpajan järjestän torstaina 28.7.2016 klo 17.00 Espoossa Kauppa&Galleria Tallissa. Tervetuloa mukaan! Täällä ilmoittautumisohjeet https://www.facebook.com/events/499872090207013/.

Tai tilaa betonipaja vaikka työpaikan virkistyspäivän ohjelmaksi. 

Hello Hobbyn Aleksi kävi kuvaamassa videon betonimylläreistä työn touhussa. Kurkka tästä tunnelmia:

Nauti kesästä ja lomasta tuunaten

Hyvä terveys -lehti haastatteli minua heinäkuun numeroon lomatuunauksista ja käsitöiden hyvää tekevistä vaikutuksista. Vinkkasin helppoja tuunausvinkkejä joita voi toteuttaa vaatimattomissa mökkiolosuhteissakin. Keneltäpä ei mökiltä löytyisi vanhoja, rikkinäisiä tai liian pieneksi käyneitä farkkuja tai vanhoja kirjoja. Ne kannattaa ottaa tuunattavaksi ja samalla rentoutua simppelin käsillätekemisen parissa. Oivaa lomapuuhaa joka palauttaa työstressistä, vapauttaa resursseja aivoissa ja päästää luovuuden lentoon. Lue koko juttu Hyvä terveys -lehdestä, rentoudu puuhastellen ja nauti lomasta!

Taidepläjäys roskista

Ja kylläpä oli virkistävä virkistyspäivä myös virkistysohjelman vetäjälle! Kaikki heittäytyivät innolla ideoimaan ja rohkeasti toteuttamaan teoksia pienryhmissä. Ideat sinkoilivat ja nurkista siivottiin käytöstä poistettua kamaa materiaaliksi. Työpajan tuloksena syntyi 10 täysin erilaista, rohkeaa ja vapautunutta näkemystä kevätfiiliksestä, ajatuksella "Taide kuuluu kaikille". 

Read More