Yllättävä festarielämys

Tänä kesänä pidin ensimmäistä kertaa tuunaustyöpajoja festivaaleilla. Nelonen Media Live tilasi Tuunaajamutsilta  ohjelmaa kolmelle festarille Himokselle: Himos Juhannukseen, Iskelmäfestivaaleille ja Jysäriin

Tapahtumajärjestäjä halusi ohjelman, jossa osallistujat tekisivät itselleen ekologisen festarimuiston. Materiaalina käytettäisiin festivaaliorganisaation omaa poistomateriaalia ja uusiotuotteen tulisi sopia kunkin festivaalin kohdeyleisölle.

Massatapahtumassa tuunauksen pitää olla helppoa, nopeaa, työvälineiden turvallisia käyttää sekä lopputuloksen liittyä jotenkin ko. festivaaliin. Suunnittelussa piti ottaa huomioon myös vaihtuvat sääolosuhteet, sillä tuunauspaikka oli ulkona, suojassa sateelta, mutta tuulen armoilla.

Näistä lähtökohdista ideoin erilaisia työpajavaihtoehtoja. Toteutettaviksi valittiin istuinalustat käytetystä messumatosta (Iskelmä-festarit) sekä avaimenperä/laukkutägi vanhoista festarirannekkeista ja kierrätysnahasta (Himos Juhannus ja Jysäri)

Työpaja oli avoinna non-stop useamman tunnin ajan per festaripäivä. Oman, ekologisen festarimuiston kävi askartelemassa päivittäin noin 70-100 henkeä.

Osallistujien palaute tuunausohjelmasta oli huikean positiivista.  Askartelu innosti niin parikymppisiä kuin kuusikymppisiäkin ja itselleni suurin yllätys oli, että lähes puolet tuunaajista oli miehiä. 

"Tämä oli festarin hauskin rasti" sanoi parikymppinen nuori mies askarreltuaan kierrätysmateriaalista oman festarimuiston Himos Juhannuksessa. Koko seurue oli innoissaan ja yllättynyt luovasta ja osallistavasta aktiviteetista. Pisteitä sateli myös festarijärjestäjälle kierrätysmateriaalin uusiokäytöstä.

"Tällaista hyvän mielen ohjelmaa saisi olla kaikissa tapahtumissa" tuumasi muuan Iskelmä Festivaalien osallistuja. "Todella hienoa, että käytetään kierrätysmateriaalia" 

”Siitä onkin yli 40 vuotta kun olen viimeksi askarrellut. Tää oli kivaa!" hehkutti kuusikymppinen herra Iskelmäfestivaaleilla.

Myös tapahtuman tuottaja oli tyytyväinen oheisohjelmaan:

Tuunauspajat puoltavat vastuullisia arvojamme tuottaa tapahtumia. Festareista jää aina ylimääräistä sekä käytettyä materiaalia, joiden hyödyntämistä pidämme todella tärkeänä.

Tuunauspajat olivat uusi ja erittäin pidetty festivaalien oheisohjelma. Asiakkaat pitivät erityisesti siitä, että tuunaus oli ilmaista sekä siitä, että he pääsivät tekemään jotain aivan erilaista. Oli hauska nähdä, kuinka festarikävijät uppoutuivat todella keskittyneesti tekemään eri pajoja iästä ja tapahtumasta riippumatta.
— Jessica Toivonen, Tuottaja, Nelonen Media Live Oy

Itsekin nautin kovasti festarikeikoista. Oli ilo ohjata hyväntuulista ja aidosti innostunutta festarikansaa luovaan tuunaamiseen live-musiikin tahtiin. 

Ota yhteyttä, kun tarvitset pieneen tai suureen tapahtumaasi kestävän kehityksen ohjelmaa.

Tuunailemisiin,
Annakaisa
puh 050-4027376
annakaisa.kilpinen@tuunaajamutsi.fi

Tunnustusta Tuunaajamutsille - Vuoden luovin!

Sain eilen huikean tunnustuksen Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -seminaarissa. 

Finlandia-talon tilaisuudessa annettiin tunnustusta esimerkillisille kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksille. Konkreettisilla ja uutta luovilla toimenpidesitoumuksilla eri tahot sitoutuvat edistämään kansallisten tavoitteiden toteutumista. Tunnustuksen saivat Maj ja Tor Nesslingin Säätiö, Tuunaajamutsi eli Annakaisa Kilpinen, Meriteollisuus ry sekä From Waste to Taste ry. Vuoden vaikuttavimpana sitoumuksena palkittiin ympäristöministeriön ja Kaupan liiton Green Deal eli muovikassisitoumus. Elämäntyöstä myönnettiin erikoistunnustus kestävän kehityksen toimikunnan emerituspääsihteeri Sauli Rouhiselle. 

Tuunaajamutsi palkittiin Vuoden luovin -kategoriassa seuraavin perusteluin:

Tämä toimija näyttää, että yksikin ihminen voi vaikuttaa. Hän innostaa sitoumuksessaan muita ja vaikuttaa konkreettisesti uusiokäyttämään ja tuunaamaan vanhasta uutta ja käyttökelpoista. Hänen työpajoissa on ollut osallistujia neljästä sataan henkeen ja ikähaitari on ollut kahdesta kahdeksaankymmeneen. Toimija todella konkretisoi kestävän kehityksen arvoja hauskasti ja luovasti.
— Annika Lindblom, Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri,
Vuoden luovin sitoumus, Tuunaajamutsi.jpg

Reilun kahden vuoden yrittäjäurani aikana työpajoissani on ollut tuunaamassa johtoryhmistä harrastekerhoihin, pelisuunnittelijoista virkamiehiin, hoivatyöntekijöistä koodareihin, mainosväestä Marttoihin, opettajista oppilaisiin ja palaute on ollut häkellyttävän positiivista ja kannustavaa.

Tänä kesänä on edessä uusi aluevaltaus, festivaalikiertue. Tuunaajamutsi on innostamassa festarikansaa uusiokäyttöön ja käsillä tekemiseen Himos Juhannuksessa, Iskelmä Festivaleilla ja Jysärissä. Ehkä nähdään siellä?

Kestävän kehityksen sitoumukseen voi kuka tahansa lähteä mukaan, kun idea on tarpeeksi innovatiivinen, uutta luova ja kestävää kehitystä edistävä. Joko sinä tai yrityksesi olette mukana?
 

kestävän kehityksen sitoumus yhteiskuva.jpg