Mikä on Tuunaajamutsi?

Tuunajamutsi on ohjelmapalveluyritys, jonka missiona on innostaa ihmisiä käsillä tekemiseen, kierrättämiseen ja kierrätysmateriaalien luovaan uusiokäyttöön.

Tuunaajamutsi tuo työvälineet, tarvikkeet ja kierrätysmateriaalit paikalle ja opastaa käsillätekemisen saloihin. Tai ideoi uusiotuotteita yrityksen omasta poistomateriaalista. Suuret poistomateriaalimäärät voidaan uusiokäyttää yhteistyökumppanin, Globe Hope Oy:n toimesta.

Digitalisoituvassa maailmassa on erittäin palkitsevaa saada aikaiseksi  omin käsin jotain uutta, uniikkia ja käyttökelpoista omista tai toisten ”roskista”. Vaatteen purkaminen on parasta mindfullnessia ja uusiotuotteen suunnittelu ruokkii luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä.

Miksi kierrätystä ja tuunausta?

Miksi ostaa uutta kun hyvää, käytettyä materiaalia on saatavilla helposti ja edullisesti. Miksi tuhlata kalliita luonnonvaroja ja kuormittaa luontoa heittämällä hyvää materiaalia kaatopaikalle? Jos ei materiaalia itse voi uusiokäyttää, kannattaa se toimittaa kierrätyspisteisiin, jotta muut voivat hyödyntää arvokkaan raaka-aineen.

Kierrätetyt ja tuunatut tuotteet ovat personallisia ja tuotteilla on taustalla aina jokin tarina. 

Hyvä Terveys -lehden artikkeli Tuunaajamutsista:

Hyvä Terveys -lehti, heinäkuu 2016  

Hyvä Terveys -lehti, heinäkuu 2016

 


videoklippi Strömsön Tähtiä ja tähteitä lähetyksestä elokuulta 2015

videoklippi Strömsön Tähtiä ja tähteitä lähetyksestä elokuulta 2015

Klikkaa tästä Yle Areenan ja kuuntele Tuunaajamutsin haastattelu Kaikki kotona -ohjelmassa Yle Radio Suomessa 14.4.2016

http://areena.yle.fi/1-3409389

Tarinani

Kierrättäminen ja vanhasta uuden tekeminen oli ensin rentouttava, ekologinen, luova ja hauska harrastus vastapainoksi päivätyölle digitaalisten asioiden parissa.  Harrastus lähti käsistä, kun perin käsityönopettaja-äitini vanhat käsityöt, materiaalit ja välineet. 

Kun sain tunnustusta Tuunausta ja tekeleitä -blogistani (kuukauden käsityöblogi 11/2013) ja kutsun kaikkien tuunaajien mekkaan, Strömsön kierrätysohjelmaan, päätin vihdoin toteuttaa unelmani ja heittäytyä yrittäjäksi jakamaan käsillätekemisen ja kierrättämisen ilosanomaa. 

Tuunaustyöpajoissa osallistujat innostuvat kierrättämään, näkemään jätteet ja roskat arvokkaina raaka-aineina sekä kokeilevat rohkeasti mitä omin käsin syntyy. 

Toisen roska on toisen aarre
— Tuunaajamutsi