Referenssit

Lue, mitä yritysasiakkaat tuumaavat Tuunaajamutsin ohjelmista

 

EläkeVarma, henkilökunnan virkistyspäivä

Farkkutuunaustyöpaja, n. 25 henkeä, toukokuu 2019, Kaisankoti

farkkutuunausta
Suuri kiitos Tuunaajamutsille! Oli todella mukava ja inspiroiva iltapäivä:-). Tietääkseni farkkutuunaus on jatkunut omatoimisestikin tämän jälkeen joidenkin parissa!
Virkistyspäivää ja kokonaisuutta on kehuttu paljon, olimme tyytyväisiä. Oli kiva, että meillä oli sekä pientä liikuntaa + ulkona oloa, että käsillä tekemistä ja pientä aivojumppaa. Ehdottomasti suosittelen tätä muillekin! Hinta ja laatu olivat kohdallaan.
— Sari Heinonen, Kehityspäällikkö , Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Otaverkko, henkilökunnan virkistyspäivä

Taide kuuluu kaikille -työpaja, n. 30 henkeä huhtikuu 2019, Hotel Arthur

IMG_20190322_155221.jpg
Kiertelin kyselemässä ihmisten kommentteja. Kaikki tuntuivat pitäneen ohjelmasta. Erityisesti kiitosta tuli siitä, että työn tuloksena syntyi jotain sellaista, mille on käyttöä ja tarkoitus. Suurena voittona pidän sitä, että ennakkoon kaikkein kriittisimmin suhtautunut henkilö myönsi, että ”ei se ollutkaan huono niin kuin ajattelin”.
Eli kaikkiaan hyvin onnistunut setti. Kiitos kun autoit meitä tässä! Yhdessä tehty kierrätysteos ripustetaan remontoidun toimitilamme seinälle muistuttamaan yhteisestä luovasta hetkestä.
— Lenni Laukkanen, palvelujohtaja, Otaverkko

Maa- ja kotitalousnaiset sekä Koti ja maaseutu -lehti

Inspiraatioluento, 130 henkeä, maaliskuu 2019

Tuunaajamutsi inspiroimassa uusiokäyttöön ja tuunaukseen lukijaristeilyllä. Kuva Tiina Makkonen

Tuunaajamutsi inspiroimassa uusiokäyttöön ja tuunaukseen lukijaristeilyllä. Kuva Tiina Makkonen

Risteilymme Tukholmaan käynnistyi Tuunajamutsin innostavalla ja havainnollistavalla esityksellä. Opimme miten vanhat paidat muotoutuvat tyynynpäällisiksi, lusikat kaulakoruiksi, nahkatakki muistikirjan kansiksi ja kananmunankuoret korvakoruksi, vain muutamia tuunausesimerkkejä mainitakseni. Matkan jälkeen katselimme kotona vanhoja vaatteita ja tavaroita aivan uusin silmin. Ja mikä parasta, tuunaajamutsin uusia tuunausvinkkejä saamme jatkossa lukea Koti ja maaseutu -lehdestä.
— Mirja Hellstedt, toiminnanjohtaja, päätoimittaja, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry

JHL opisto

ohjaajien kurssin luento ja farkkutuunaustyöpaja, 25 henkeä, tammikuu 2019

farkkutuunausta
Tilasin farkkutuunausohjelman mm askarteluohjaajina toimiville jäsenillemme. Ohjelma alkoi erittäin hyvällä luennolla käsillä tekmisen vaikutuksesta aivoihin ja jatkui ajankohtaisella ja inspiroivalla kierrätys ja uusiokäyttöluennolla. Ohjaajat saivat käytännön vinkkejä omaan työhönsä ja palaute oli erittäin positiivista ja innostunutta. Tilaisin ohjelman ilman muuta uudelleen kurssiohjelmaani, vaikka se olikin hieman kalliimpi kuin tilaamani sisällöt aiemmin.
— Riitta Rossi, Verkkokouluttaja, JHL

Republic of Communications

Aikuisten askartelupaja pikkujouluohjelmana, 20 henkeä, joulukuu 2018

Joulutähti tuunaajamutsi
Tuunaajamutsi oli pikkujoulujemme yllätysohjelmanumero. Hän sai ujoimmatkin innostumaan ja kokeilemaan askartelemista. Ohjelma kirvoitti mukavaa porinaa porukassamme ja saimme ihanat tähdet muistoksi. Järjestäjän näkökulmasta oli ihanaa, kun Annakaisa toi kaiken mukanaan ja oli myös valmistellut kaiken niin, että kynnys itse askarteluun oli matala.
— Maija Hyötyläinen, Minister of Republic of Communications

Helsingin Kaupunki

Jouluaskartelua kokouksen oheisohjelmana, 25 henkeä, joulukuu 2018

Poistotapetit joulutähdiksi

Poistotapetit joulutähdiksi

Jouluaskartelut, kortit, enkelit ja tähdet olivat sopivan helppoja tehdä vähemmän askarreillekin. Kuitenkin tehtävissä oli sen verran haastetta, ettei työasioita ehtinyt askarrellessa ajatella. Erityisen hienoa on se, että kaikki tehtiin kierrätysmateriaaleista ja sitä oli paljon, jokaisen makuun ja tyyliin sopivasti. Saimme ideoita, joita voi toteuttaa myöhemminkin.
Meillä oli hauska iltapäivä kaikkineen ja yhdessä tekeminen oli kivaa –kiitos tästä mahdollisuudesta!
— - Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala toimistopalvelut

Russell Reynolds Associates

Aikuisten askartelupaja, 10 henkeä, marraskuu 2018

Askartelu tekee hyvää myös aikuisille!

Askartelu tekee hyvää myös aikuisille!

Joulukorttien ja -koristeiden tekeminen oli tervetullutta vaihtelua perustyöhömme. Työpaja oli rauhoittava kokemus ja oli mukavaa, kun olimme kaikki koolla ja teimme yhdessä sellaista, mitä emme normaalisti tee. Annoimme luovuutemme kukkia ja saimme aikaiseksi upeita kortteja ja koristeita. Työpaja oli hyvin valmisteltu ja meillä kaikilla oli todella mukavaa. Lämmin kiitos koko tiimin puolesta!
— Emilia Larke, Executive Assistant, Russell Reynolds Associates

Finnpanel

Pikkujoulujen farkkutuunauspaja, 12 henkeä, marraskuu 2018

Itse tehty farkkumirri sopii hyvin pikkujouluasusteeksi!

Itse tehty farkkumirri sopii hyvin pikkujouluasusteeksi!

Kiitos vielä kerran, työpajasi oli varsinainen menestys! En ole kuullut yhtään negatiivista kommenttia, kaikki ovat olleet innostuneita asiasta.
Tänään ollaan vielä vertailtu aikaansaannoksiamme täällä toimistolla ja mirri-pojathan tulivat illallisellekin omatekoiset mirrit kaulassaan.
— Christel Oilinki, tutkimusjohtaja, Finnpanel

Biocodex

Munankuorimosaiikkityöpaja johtoryhmän kokouksen päätteeksi, 5 henkeä, kesäkuu 2018

Mosaiikkitaidetta toimiston seinälle.

Mosaiikkitaidetta toimiston seinälle.

Kiitos hauskasta, yhteisestä tuunaamishetkestä. Pitkän neuvottelupäivän jälkeen yhdessä tekeminen osoittautui hauskaksi, mukaansatempaavaksi tiimityöskentelyksi. Jokainen löysi ”sisäisen taiteilijansa” mosaiikkitaidetta ekologisesti kestävällä tavalla tehtynä. Sitä arvostimme kaikki. Ja aika suorastaan lensi kun oli hauskaa. Voimme lämpimästi suositella.
— Biocodex, johtoryhmä

Nelonen Media Live Oy

Tuunaustyöpajat festivaalien oheisohjelmana Himos Juhannuksessa, Iskelmä Festivaalilla ja Jysärissä, kesä 2018

“ Tämä oli festarin paras rasti!” sanoi parikymppinen tuunaaja.

“ Tämä oli festarin paras rasti!” sanoi parikymppinen tuunaaja.

Tuunauspajat puoltavat vastuullisia arvojamme tuottaa tapahtumia. Festareista jää aina ylimääräistä sekä käytettyä materiaalia, joiden hyödyntämistä pidämme todella tärkeänä.

Tuunauspajat olivat uusi ja erittäin pidetty festivaalien oheisohjelma. Asiakkaat pitivät erityisesti siitä, että tuunaus oli ilmaista sekä siitä, että he pääsivät tekemään jotain aivan erilaista. Oli hauska nähdä, kuinka festarikävijät uppoutuivat todella keskittyneesti tekemään eri pajoja iästä ja tapahtumasta riippumatta.
— Jessica Toivonen, Tuottaja, Nelonen Media Live Oy

Kestävän kehityksen toimikunta

Vuoden luovin sitoumus -tunnustus Tuunaajamutsille Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -seminaarissa 30.5.2018 Finlandia-talossa.

Tuunaajamutsin sitoumus valittiin vuoden luovimmaksi.

Tuunaajamutsin sitoumus valittiin vuoden luovimmaksi.

Tämä toimija näyttää, että yksikin ihminen voi vaikuttaa. Hän innostaa sitoumuksessaan muita ja vaikuttaa konkreettisesti uusiokäyttämään ja tuunaamaan vanhasta uutta ja käyttökelpoista. Hänen työpajoissa on ollut osallistujia neljästä sataan henkeen ja ikähaitari on ollut kahdesta kahdeksaankymmeneen. Toimija todella konkretisoi kestävän kehityksen arvoja hauskasti ja luovasti.
— Annika Lindblom, Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri

Kuusakoski Oy

Kiky päivän ohjelmana messumattotyöpaja, 35 henkeä, toukokuu 2018

Tuunatessa kollegaan tutustuu uudelta kantilta.

Tuunatessa kollegaan tutustuu uudelta kantilta.

Lämpimät kiitokset antoisasta tuunauspajasta!
Paja toimi avaimet käteen -periaatteella - hyvin suunniteltu ja järjestetty! Osasimme odottaa päivästä antoisaa, mutta se ylitti silti odotukset. Oli ihanaa touhuta kollegojen kanssa täysin jotain muuta kuin työjuttuja, ja nähdä heistä samalla myös uusia puolia. Saimme aikaan hienoa taidetta, yhdessä. Käsillä tekeminen myös selvästi rentoutti ja vapautti. Kun ammattilainen hoiti järjestelyt, oli helppoa antaa luovuuden viedä. Suosittelen lämpimästi!
— Minna Palotie, Executive Assistant, Kuusakoski Oy

Helsinki Marketing

Inspiroiva nahkakorutyöpaja tiimipäivän alkuun, 12 henkeä, maaliskuu 2018

Ekologiset kierrätysnahkakorut.

Ekologiset kierrätysnahkakorut.

Kiitos Tuunaajamutsi! Koko tiimi osallistui valtavalla innolla korujen suunnitteluun ja toteutukseen, aika meni hujauksessa ja pidempäänkin olisi jaksettu. Näitä itse tehtyjä koruja näkee toimistossamme nyt lähes päivittäin! Lyhyt oppimäärä käsillä tekemisen vaikutuksista aivoihin ja luovuuteen oli myös mielenkiintoista kuultavaa. Kierrätys ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja sekä yrityksellemme että työpajan osallistujille henkilökohtaisesti. Erityisesti meitä ilahdutti se, että osa Tuunaajamutsin palkkiosta menee Naistenpankin toiminnan tukemiseen.
— Vappu Mänty, Director, Sales & Marketing, Helsinki Marketing

Haaga-Helian Elämys- ja hyvinvointitalouden yksikkö

Kirjansidontatyöpaja koulutuspäivän oheisohjelmana, 20 henkeä, maaliskuu 2018

Itse tehty, kierrätysnahkainen muistikirja onnistuu hienosti ensikertalaiseltakin.

Itse tehty, kierrätysnahkainen muistikirja onnistuu hienosti ensikertalaiseltakin.

Kehittämispäivämme yksi työpajaohjelma oli Tuunaajamutsin kestävän kehityksen ja kädentaidot yhdistävä aktiviteetti. Osallistujat kommentoivat työpajaa ja siinä itse tehtyä muistikirjaansa muun muassa näin:
”Oli hauska huomata, että pystyn ylittämään älykkään toiminnan rajat.”
”Loistava ja innostava työpaja – en tiennytkään, että minäkin olen kädentaitaja.”
” Hauska kokemus, mukava opettaja ja lopputuloskin yllätti positiivisesti.”
— Haaga Helian elämys ja hyvinvointitalouden väki

Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus

Luovuutta lisäävä aktiviteetti kehityspäivien alkuun, 15 henkeä, tammikuu 2018

IMG_20180110_114107.jpg
Kiitos työpajasta! Oman arvioni mukaan työpaja toimi erittäin hyvin juuri kehittämispäivien alussa. Kiireistä tietotyötä tekevät saivat jotain uutta tekemistä ja uudet ajatukset alkoivat virrata. Kehittämispäivillä pääsimme mielestäni pidemmälle kuin olin uskaltanut toivoa.
— Sami Turunen, Valvontapäällikkö ARA

Lue lisää case ARAsta täältä


Scandic Hotels

Joulukorttityöpaja myyntiryhmän kokouksen kevennyksesksi, 16 henkeä, marraskuu2017

Joulukortteja Scandic Marskin poistomateriaalista

Joulukortteja Scandic Marskin poistomateriaalista

Scandic on ollut kestävän kehityksen uranuurtaja vuodesta 1993. Meillä on tänään 183 Joutsenmerkittyä hotellia Pohjoismaissa. Halusimme myyntitiimimme kanssa ilahduttaa asiakkaita omin käsin tehdyillä joulukorteille ja tässä Annakaisan idea hyödyntää hotellin kierrätysmateriaali oli loistava ratkaisu. Askarteleminen omin käsin toimii loistavasti tiimiaktiviteettina, joka myös toi porukkaan hyvää energiaa päivän päätteeksi. Oli upeata nähdä miten kauniit kortteja jokainen onnistuikaan tekemään. Aktiviteetti oli hyvin suunniteltu ja valmisteltu, joka mahdollisti sen, että kaikki olivat ylpeitä ja iloisia omista tekemisistään
— Lenita Pihl-Salminen, Director Meeting Sales, Scandic Hotels

Telia Finland,

Luovuus, tuunaus ja kestävä kehitys -ohjelma virkistyspäivään, 25 henkeä, lokakuu 2017, Telia

Taidetta roskista! Vanhentunut markkinointimateriaali luovassa prosessissa.

Taidetta roskista! Vanhentunut markkinointimateriaali luovassa prosessissa.

Iso kiitos! Oli tosi kiva ja hyvin järjestetty Luovuus ja tuunaus –työpaja. Krista Launosen rento luento alkuun herätteli ajattelemaan luovuutta laajemminkin ja viritti hyvin Tuunajamutsin tuunaustyöpajaan, jossa yrityksemme arvojen mukaisesti kierrätettiin vanhaa brändimateriaalia uusiokäyttöön tilataideteoksiksi uuteen neuvottelu- ja työskentelytilaamme.
Aika kului kuin siivillä, naurua ja puheen sorinaa riitti kun ryhmät ideoivat ja työstivät omia töitään. Jokainen ryhmä oli innoissaan ja ylpeä aikaansaannoksestaan. Aivan nappivalinta Assi-päivämme ohjelmaksi!
— Satu Elmstedt, Office Manager, Marketing, Telia Finland

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus

Betonityöpaja suunnittelupäivän alkuun, 7 henkeä, syyskuun 2017, Hämeenkylän kartano

Betoniaskartelua voi tehdä myös kokoustilassa

Betoniaskartelua voi tehdä myös kokoustilassa

Kiitos hauskasta betonipajasta, se johdatteli meidät mukavasti luovaan ilmapiiriin.
Saamani palaute oli positiivista – kynttilää oli poltellut jo useampikin betonialustassaan ja hyvältä oli näyttänyt. Rouvatkin olivat löytäneet miesten tekemille ruukuille käyttöä. Erityisen hyvänä pidettiin tilaisuuden kompaktiutta, että se saatiin vietyä läpi niin hyvässä ajassa, tunti riitti. Ja töitä kyllä katseltiin ja vertailtiin päivien aikana, ne olivat esillä loppuun asti.
— Kaisa Lehtimäki, hallintopäällikkö, ARA

Tiedekeskus Heureka

Opettajien koulutuspäivä kiertotaloudesta, 200 henkeä, syyskuu 2017

Heureka mosaiikkityöpaja
Pidimme kiertotalousteemaisen opettajankoulutuspäivän, jonne pyysimme Tuunajamutsin pitämään kananmunankuorimosaiikkipajaa välitauolle. Paja houkutti niin koulutuspäivään osallistuneita opettajia, kuin tiedekeskuksen asiakkaita paikalle useita kymmeniä. Olimme todella tyytyväisiä Tuunaajamutsin pajaan, joka sopi Heurekan ilmapiiriin loistavasti!
— Heidi Venho, Learning Services Producer, Heureka

VTT

Henkilöstöhallinnon tiimin suunnittelupäivän luova ohjelma. 5 henkeä, elokuu 2017

Biojätteestakin voi tuunata! Kananmunankuorilla saa koruihin upean mosaiikkipinnan. Luovuus lisääntyy kun kädet käyvät ja mieli lepää.

Biojätteestakin voi tuunata! Kananmunankuorilla saa koruihin upean mosaiikkipinnan. Luovuus lisääntyy kun kädet käyvät ja mieli lepää.

Tiivis suunnittelupäivä tarvitsee väliin erilaista tekemistä, jotta luovuus ja ajattelu toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla. Käsillä tekeminen ja yhdessä uuden kokeilu ovat mitä mainioin tapa tähän. Me teimme koruja munankuorimosaiikista niin itsellemme kuin lapsille tuliaisiksi (äidin työ voi olla hauskaakin). Palaute luovasta tuunausohjelmasta oli erinomaista!
— Sari Ek-Petroff, Manager, HRD and Wellbeing, VTT

SEK

Mainostoimiston asiakastilaisuutena järjestämä farkkutuunaustyöpaja. 15 henkeä, kesäkuu 2017

Farkuista tehtiin koruja, kesäkasseja ja rusetteja

Farkuista tehtiin koruja, kesäkasseja ja rusetteja

Tuunauspaja ylitti kaikki odotukset! Kiinnostava alustus johdatteli tekemisen pariin ja väki innostui luomaan toinen toistaan hienompia
teoksia. Sopivasti itsenäistä ja kuitenkin yhdessä tekemistä, arjen kiireistä rauhoittavaa ja ennen kaikkea hauskaa! Suosittelen lämpimästi.
— Laura Mertano, Asiakkuusjohtaja, SEK

JCDecaux

Jouluaskartelua asiakkaille kuusiriehassa, 400 henkeä, 12/2016

Askartelemalla päästiin joulutunnelmaan

Askartelemalla päästiin joulutunnelmaan

Tuunaajamutsi oli tapahtumassamme lasten ja aikuisten suosikki. Tuunasimme meidän vanhoista mainosmateriaaleista joulukortteja ja -koristeita ja koko sali oli kokoajan täynnä innokkaita askartelijoita. Palaute niin asiakkailta kuin meidän jengiltä oli pelkästään positiivista
— Emilia JCDecaux'n markkinoinnista

Intensiivistä heijastinaskartelua

Intensiivistä heijastinaskartelua

IMPROVment Oy 

Heijastin- ja joulukoristeaskartelua pikkujouluissa, 15 henkeä, 12/2016

Enpä muista toista tilaisuutta, josta olisimme saaneet yhtä ilahtunutta palautetta kuin pikkujoulun askartelutyöpajasta.
— Jani Turku, Luova radikaali, IMPROVment Oy

Suomen Punainen Risti

Kokouksen oheisohjelmana heijastintyöpaja 20 hengelle, 11/2016

IMG_20161122_221917.jpg
Heijastinpajasta tuli vain ja ainoastaan positiivista palautetta – ja olihan se, ettemme meinanneet millään malttaa lopettaa yksi selvä merkki siitä, että osallistujat tykkäsivät kovasti
— Annakaisa Stockus, Ohjelma-avustaja, Suomen Punainen Risti

Toimistosissit

Infotilaisuuden oheisohjelma, nahkakorutyöpaja 8 hengelle, 11/2016

Kierrätysnahasta koruja käsilaukkuun

Kierrätysnahasta koruja käsilaukkuun

Innostava, alaansa perehtynyt, oppinut ja ammattitaitoinen Tuunaajamutsi tarjoaa useita eri tuunausmahdollisuuksia. Ohjelma on erittäin hyvä ja käyttökelpoinen johonkin yhteiseen päivään tai kokoustamisen oheen. Oli ihana päästä näpertelemään ja päästää luovuus (sekä ongelmanratkaisu) valloilleen. Oli kiva, että tapahtumasta jäi käteen ja käyttöön jotain konkreettista.
— Toimistosissit, Milla Järvinen, Some-koordinaattori

Digitoimisto Kubla

Messumattotyöpaja henkilökunnan virkistystilaisuudessa, 13 henkeä, 11/2016

Messumatoista syntyi superhienoja salkkuja

Messumatoista syntyi superhienoja salkkuja

Kiitos hyvästä työpajasta. Ennakkoasenteista huolimatta väki todella tykkäsi työpajasta ja ylpeinä kilvan esittelivät omatekemiä salkkujaan
— Tiina Pöyliö, Partner, Creative Director, Kubla Oy

Kirjanmerkkipaja

Informatum Research Oy

Asiakastilaisuuden Luovuus ja tuunaus -ohjelma, 24 henkeä, 11/2017

Saimme todella hyvät palautteet! Asiakkaista 65% antoi täydet 5 pistettä, 27% antoi 4 pistettä
— Saara Kinnunen, Toimitusjohtaja, Informatum Research Oy

Kulttuuritalo

 Luovuus ja tuunaus -työpaja kahdessa asiakastilaisuudessa à 70 henkeä, 8-9/2016

Mindfullness väritys luennon lomassa edistää oppimista

Mindfullness väritys luennon lomassa edistää oppimista

Tilaisuus oli todella suosittu. Kuten eräs osallitujista sanoi: ‘Olen ollut kymmenissä aamiaisinfoissa, mutta tämä oli kaikkein paras. Kiva päästä käyttämään käsiään.’ Haluammekin järjestää heti perään samanlaisen uudelleen.
— Kulttuuritalo, Minna Nyman, toiminnanjohtaja