Tuunaajamutsi mukana Helsinki Design Weekissä

Tänään 5.9. vietetään yrittäjän päivää. Yrittäjän paras kaveri on toinen yrittäjä ja vielä parempi on verkostollinen yrittäjiä. Siksi koenkin olevani onnekas kun juuri ennen koronasulkuja pääsin mukaan kiertotalousalan ja käsi- ja taideteollisuusalan yritysten Shops2Hubs hankkeeseen. Verkostossa on kymmeniä saman henkisiä, kestävän kehityksen arvojen pohjalta toimivia mikroyrityksiä, jotka tuottavat kiertotalouden periaattein uusiotuotteita tai palveluita.

Hankkeessa olen saanut vertaistukea, koulutusta, materiaalin hankintakanavan, yhteistyökumppaneita ja jälleenmyyjiä sekä sparrailuapua oman liiketoiminnan kehittämiseen. Nyt tämä mahtava Shops2Hubs yhteisö esittäytyy Helsinki Design Weekin satellittitapahtumassa 13.-18.9. Helsingissä ja Espoossa. Tuunaajamutsi on mukana 13.-15.9.seuraavasti:

Maanantaina 13.9. klo 10.00-1600 Shops2Hubs pop-up Sonckin salissa

nahkaranneke

Löydät Tuunaajamutsin ja muita kiertotalousyrittäjiä pop-up tapahtumasta Senaatintorin kupeesta, Sofia Helsingin Sonckin salista. Tule moikkaamaan, kuulemaan uusista kädentaito-aktiviteeteista ja punomaan itsellesi kierrätysnahasta katu-uskottava ranneke. Paikalla myös myynnissä uusiotuotteita, joita muualta et löydä. Lue lisää tapahtumasta tästä linkistä ja tiedotteesta alla.

Tiistaina ja keskiviikkona 14.-15.9. klo 1700.-20.00

Pidän nahkalaukkukurssin Nihtisillan Kierrätyskeskuksen kokoustiloissa. Kahden illan kurssilla opitaan uusiokäyttämään vanhat nahkatakit laukuiksi, kasseiksi ja repuiksi. Lue lisää kurssista ja varaa paikkasi verkkokaupasta. Lue lisää kurssista ja varaa paikkasi verkkokaupasta.


Tiedote

Helsinki Design Weekillä Shops2Hubs-yrittäjien yhteisössä kierrätysmateriaali muuttuu uusiodesigniksi ja aktiviteeteiksi 

Materiaaliviisas luomisprosessi – mitä ihmettä!  

Tule katsomaan mitä kaikkea upeaa syntyy kierrätysmateriaalista. Paikalliset yrittäjät ovattyöstäneet kierrätysmateriaalista erilaisia tuotteita ja palveluita iloksemme. Shops2Hubs -yrittäjäverkoston pop up -tapahtumissa pääset ostamaan niin palveluita kuin tuotteita kahdessa eri paikassa. Pop up on myös paikka jakaa kokemuksia ja ideoita yrittäjien kanssa. 

Kiertotalousyrittäjistä koostuva yhteisö esittelee tuotteitaan, palveluitaan ja aktiviteettejaan Helsinki Design Weekillä 13.-18.9.2021.  Maanantaina yrittäjät tuotteineen ovat tavattavissa Sofia Helsingin Sonckin salissa Senaatintorin laidalla. Tilaisuus jatkuu Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksessa Espoon Nihtisillassa tiistaista 14.9. lauantaihin 18.9. Tapahtumissa on mahdollista korjauttaa lempi housunsa, opetella nahkalaukun tekoa tai vaikkapa tutustua tavaravirran hallintaan Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kulisseissa. Luonnollisesti yhteisön yrittäjät tuovat myyntiin laajan kattauksen tuotteita ja palveluita sekä aktiviteetteja.  

Tarjolla apua ilmastoahdistukseen, kun kiertotalousyrittäjät luovat jätteetöntä tulevaisuutta yhteisön voimalla. Mukana ovat esimerkiksi slow fashion -yritykset Today’s Hustle for Tomorrow’sHarmony ja Kammo Design, mittatilaus- korjausompeluyritys Ambito Finland sekä kädentaitopajoja järjestävä Tuunaajamutsi.  

Ma 13.9. klo 10–16, paikka: Sofia Helsinki, Torikorttelit, Sonckin sali, Sofiankatu 4 C, 00170 Helsinki 

Mukana mm. Tuunaajamutsi, Fair.fi, Cactus Stories, Kammo Design, Marjut Kuopus, Today’s Hustle for Tomorrow’s Harmony, Upstitch Studio ja My Message. 

Ti-pe 14.–17.9. klo 11–19, la 18.9. klo 11-16, paikka: Kierrätyskeskuksen myymälä, Kutojantie 3, Nihtisilta, 02630 Espoo 

Mukana mm. Ambito Finland, Cactus Stories, Fair.fi, Tuunaajamutsi, Kammo Design, Upstitch Studio,Lalola Anastasia, Studio Pomsi, MoltteVoltte.  

Tiistaina ja keskiviikkona klo 15–16 ja klo 17–18 järjestetään pop upin lisäksi myös vierailukierroksia Nihtisillan HUBin tiloissa ja Suomen suurimman kierrätyskeskuksen kulisseissa. Max. osallistujamäärä: 10 henkeä/kierros. Ilmoittaudu mukaan kierrokseen TÄSTÄ 

Toimittajilla ja bloggaajilla on mahdollisuus vierailla pop-upissa 13.9. ja 14.9. klo 11–12, ilmoittautumiset Isabella Haas: isabella.haas@kierratyskeskus.fi tai kaisa.tolonen@gnf.fi.  

Shops2Hubs – Kierrätyskeskus 2.0 -hankkeessa on rakennettu edelläkävijöiden verkosto ja edistettykiertotaloustuotteiden kysynnän kasvua ja käytettyjen tavaroiden uudelleen hyödyntämistä. Hankkeessa ovat mukana Green Net Finland, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Suomen ympäristöopisto Sykli, Helsingin kaupunki/Stadin Ammattiopisto. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehittämisrahasto (EAKR) ja Helsingin kaupunki.  

https://www.kierratyskeskus.fi/tietoa_meista/hankkeet/shops2hubs