Mennyt vuosi 2022 pikakelauksella

 

Viime vuonna vihdoin kokoontumusrajoitukset väistyivät ja tapahtumia saatiin taas järjestää. Tuunausaktiviteettien osalta vuosi oli ennätyksellisen monipuolinen ja vilkas. Tässä muutama poiminta mukavista tapahtumista:

Sain olla mukana useissa yritysten perhetapahtumissa innostamassa käsillä tekemiseen ja uudelleenkäyttöön. On hienoa, että niin moni yritys satsaa henkilöstönsä lisäksi myös heidän perheisiinsä. Lastensa kanssa askartelevia vanhempia on ilo ohjata, erityisesti ilahdutti jälkikasvunsa kanssa innokkaasti puuhastelevat isät! Lopputuloksena syntyi mm. pääsiäiskoristeita, yrttipurkkeja, heijastimia, joulukortteja ja koristeita.

 

Innostavaa oli myös päästä vetämään kädentaitoaktiviteetteja yritysten juhliin: tehtiin bileasusteita kierrätyskankaista lääkefirman kesäjuhlissa, kukkaseppeleitä kansainvälisen pelifirman juhannuskekkereissä, kangasmirrejä kaupungin yksikön tupaantuliaisissa ja kimaltavia joulupantoja pienissä pikkujouluissa.

 

Joukkoon mahtui myös yleisölle avoimia tuunausaktiviteetteja kauppakeskuksissa: maalasimme kestokasseista taidekasseja Eastonissa ja Kirsikassa, kylvimme syötäviä versoja nestekartonkeihin Hertzissä, taittelimme origameja Lippulaivassa ja Mikkelin Kauppakeskus Akselissa sekä teimme joulukortteja kierrätysmateriaalista Fazerin Vierailukeskuksessa.

 

Kädentaitoaktiviteetteja toteutettiin myös ulkona, kokosimme konsulttiyrityksen tiimin kanssa hyönteishotelleja rantaterassilla, sidottiin kukkaseppeleitä saaressa ja punottiin nahkaisia tiimirannekkeita Suomenlinnan muurien suojassa.

 

Suurin osa ohjelmista toteutui pääkaupunkiseudulla, mutta viime vuonna pääsin laajentamaan tuunausreviiriä myös Porvooseen, Mikkeliin ja Kuopioon asti.

Palkitsevinta oli suunnitella ja toteuttaa kädentaitoaktiviteetti asiakasyrityksen oman poistomateriaalin ympärille. Metallica mainosbanderollista tehtiin kestokasseja ja säkkituoleja Yousicianin henkilökunnan kanssa ja Fazerin suklaafoliosta tehtiin joulukortteja vierailukeskuksen joulutapahtumassa.

 

Myös luonnonmateriaalien käyttäminen kädentaitoaktiviteeteissa leimasi vahvasti viime vuotta. Käytimme mm sitrushedelmien ja kananmunan kuoria, käpyjä ja risuja, kylvimme siemeniä multaan, sidoimme kukkaseppeleitä ja havukransseja ja täytimme hyönteishotellit korsilla ja oksanpätkillä.

 

Kaiken kaikkiaan onnistunut tuunausvuosi 2022! Iso kiitos siitä kaikille yhteistyökumppaneille ja asiakkaille. Jotta hyvä jakautuisi vähän tasaisemmin lahjoitin onnistuneen tuunausvuoden päätteeksi joulutervehdyksiin varatut rahat Ukrainan humanitaarisen avun tukemiseen Suomen Idäntyö UP ry:n kautta.

Mielenkiinnolla odotan mitä kuluva vuosi 2023 tuo tullessaan. Toivottavasti se on meille kaikille reilu ja mieluisa.

Tuunausterkuin,

Annakaisa, alias Tuunaajamutsi