Tuunaajamutsi Strömsössä

Ainoa TV-ohjelma, josta en ole vuosikausiin jaksoakaan jättänyt väliin on Ylen Strömsö. Ohjelman kivat käsityö- ja askarteluvinkit sekä ruokaohjeet houkuttavat kokeilemaan mutta parasta ohjelmassa on rento ja hyväntuulinen tunnelma. Harvemmin olen TV:n ääressä lähetysaikaan suunnuntain alkuillasta mutta Areenasta katson joka jakson.

IMG_20180123_123759.jpg

Olin siis erittäin otettu kun Strömsön juontaja, Elin Skagersten-Ström soitti ennen joulua ja pyysi minua vierailijaksi ohjelmaan. Aiheena olisi nahkatakin kierrätys ja opastaisin ohjelmassa miten nahkatakista voi tehdä olkalaukun.

Ilman muuta suostuin pyyntöön! Strömsöhän on tuunaajan taivas! Ohjelma kuvataan Vaasassa, Strömsön ihanassa huvilassa, joka on jo itsessään matkailunähtävyys. Olen jo kerran aikaisemminkin ollut mukana ohjelmassa, reilu pari vuota sitten suorassa Rester och Gäster lähetyksessä, silloin vielä ihan tavistuunaajana

Tammikuun lopussa hyppäsin sitten junaan mukanani pari purettua nahkatakkia, ylijäämä-mateennahkaa, iso kasa työvälineitä ja tarvikkeita sekä valmiita mallilaukkuja.

Kuvauspäivä sujui hienosti, tunnelma kulisseissa oli juuri niin leppoisa ja mukava kuin ohjelma antaa odottaa. Lisämausteen päivään toi se, että päätin hoitaa osuuteni ruotsiksi. Ehkä ei olisi kannattanut, sillä 80 luvun alussa Trollhättanissa hankittu kielitaito oli vuosikymmenten saatossa vähän rapistunut. Tulihan tuunattua nahkatakkien lisäksi myös ruotsinkieltä ja kielioppiakin. 

Täytyy myöntää, että nyt kyllä vähän jännittää! Ohjelma tulee ulos la 10.2. klo 18.15 TV1 kanavalla ja on nähtävissä jo aamusta alkaen Areenassa

Jos innostut tekemään itse samanlaisen laukun kirjalliset ohjeet löydät Tuunausta ja tekeleitä -blogista

vaskan_detaljer_2.jpg