Saumat suoriksi, eikun rullalle! Koronakotoiluohje 3

Tänään oli tuottelias tuunauspäivä vaikka pandemian keskellä uutisaddiktio uhkasi. Ihan hullua! Uutisten jatkuva seuraaminen hermostuttaa ja ahdistaa. Laitoin siis uutisrajoittimen päälle ja kuuntelin ne vain aamulla ja iltapäivällä, seuraavaksi vasta TV-uutiset illalla.

Uutisaddiktio vaihtui farkkujen purkamiseen ja leikkelyyn. Jos sinuakin ahdistaa, suosittelen samaa, tai jotain muuta konkreettista käsillä tekemistä. Se rauhoittaa mielen kummasti.

Tässä ohje farkun katesaumoista ja vetoketjuista tehtäviin koruihin:

farkkukoru

Tarvitset vanhat, risat farkut, hyvät sakset, kuumaliimaa tai tekstiililiimaa, pienen metallirenkaan, nyöriä tai vanhan ketjun sekä neulan ja lankaa.

Aloita leikkaamalla paksut katesaumat irti farkuista. Katesaumoja löytyy lahkeista sekä takasaumasta ja takakaarrokkeista. Pura tai leikkaa vetoketju irti farkuista, irroita siitä lukko ja metalliniitti, joka pitää vetoketjun sivut yhdessä. Mitä pidempi vetskari ja sauma, sitä suuremman pyörylän koruun saat.

Rullaa katesaumaa toisesta päästä sentin matkalta ja kiinnitä vetoketjun toinen pää liimatipalla kiinni niin, että metallireuna on katesauman reunan kanssa tasassa.

Rullaa saumaa ja vetoketjua kädessäsi ja lisää liimatippoja koko ajan rullatessasi. Kun vetoketju loppuu, leikkaa ylimääräinen saumanpituus pois ja liimaa pää kiinni.

Voit tehdä useamman kiekon ja liimata ne kuumaliimalla reunoista kiinni toisiinsa haluamaasi muotoon. Kiinnitä metallirengas reunaan ompelemmalla ja pujota nyöri reiästä ja solmi päät yhteen.

Seuraavaksi ohje mitä farkkujen vyötärökaitaleista voi tehdä. Pysy kanavalla ja ennen kaikkea pysythän terveenä!

Tuunailemisiin!