Ei pöllömpi vetskari - koronakotoilua

Risat farkut voi uusiokäyttää ihan kokonaan, myös metallisen vetskarin, ja tehdä vaikka hauskan pöllön pään. Vaatii vähän kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä. Tässä sulle koronakotoiluun tuunausohje numero 2, ole hyvä:

Vetoketjupöllö

Vetskaripöllöön tarvitset vain ratkojan, tekstiililiimaa tai kuumaliimaa ja tueksi muutaman nuppineulan. Ja ne farkut vetskareineen. Hankalin homma on vetskarin ratkominen, sillä vetoketjun kohdalla ompeleita on monta. Kannattaa siis käyttää vahvaa ratkojaa ja olla kärsivällinen. Tärkää on saada vetoketjun ala-osa purettua liepeitä myöden, sillä niistä tulee pöllän kulmakarvat.

farkkutuunausta

Ratko siis farkuista vetoketju irti. Kavenna vetoketjun kangasreuna noin puolen cm levyiseksi.

Tuunaajamutsi vetoketjutuunausta

Pyöritä molemmat vetoketjureunat rullalle. Liimaa pyörittäessäsi kangasreunaa tekstiililiimalla tai kuumaliimalla. Tue rullia neuloilla, kunnes liima on kuivunut.

Tuunaajamutsi vetoketjutuunausta
Tuunaajamutsi vetoketjutuunausta

Vetoketjun hammasreunoista syntyy pöllön silmät, lukosta nenä ja nokka. Pöllön kulmakarvatöyhdöt saat, kun liimaat vetoketju alaliepeet silmien yläpuolelle.

Tuunaajamutsi vetoketju tuunaus ohje
Tuunaajamutsi vetoketjupöllö ohje

Voit vielä liimata valmiin pöllön pienelle farkkutilkulle ja kun liima on kuivunut leikata tilkun pöllön muotoiseksi ja kiinnittää taakse rintakoruneulan tai ommella pöllön laukun somisteeksi.

Vetoketjutuunausta
Tuunaajamutsi vetoketju tuunaus ohje

Seuraavassa ohjeessa näytän miten hyödynnetään farkun katesaumat. Tsemppiä koronakotoiluun!