Onko tekemisen puutetta?

Moni on siivoillut kaappeja kun koronarajoitusten vuoksi elämä on siirtynyt neljän seinän sisään. Löytyikö sun kaapista kasa poistofarkkuja, ehkä risojakin, joita ei voi kierrätyskeskukseen viedä? Niitä rikkinäisiäkään farkkuja ei kannata pois heittää, vaan paikata ne entistä ehommaksi, tai käyttää superinspiroiva denimkangas ilmaisena tuunausmateriaalina.

Kaivelin vanhasta blogistani kasan vinkkejä, mitä farkuista voi koronakotoillessa ajankuluksi tuunata. Ekologisesti ja ilmaiseksi. Osan tuunauksista voit toteuttaa ihan liimaamalla tai käsin ommellen ja osaan tarvitaan ompelukonetta.

Aloitetaan simppelisti. Jos siis kotoa löytyy sakset, neuloja, lankaa ja kuumaliimaa/tekstiililiimaa, tässä eka ohje toteutettavaksi.

Farkkunappikukka:

Farkkukukilla voit koristella vaikka kranssin

Leikkaa farkuista 5 cm leveä ja 20 cm pitkä suikale.

Farkkutuunausta

Taita suikale kaksin kerroin

Tuunaajamutsi Farkkutuunausta

Leikkaa hapsuja taitteesta puolen sentin välein. Varo leikkaamasta suikaletta poikki, jätä noin 1 cm leikkaamatta

Tuunaajamutsi farkkutuunausta

Harsi kiristyslanka hapsuttamattomaan reunaan. Leikkaa farkun vyötärökaitaleesta nappi irti. Jätä vähän kangasta napin kannan ympärille.

farkkutuunausta

Poimuta hapsutettu suikale kiristämällä lanka napin kannan ympärille.

Farkkunappikukka

Valmista tuli!

Farkkunappikukka

Yksistä farkuista riittää materiaalia moneenkin kukkaan. Farkkunapin sijaan voit kukan keskellä käytää mitä tahansa muutakin kannallista nappia.

Huomenna julkaisen ohjeen, miten farkkujen vetoketjun voi uusiokäyttää. Pysy kanavalla!