Meetings & Events tapahtumassa innostetaan kestävän kehityksen valintoihin

Tuunaajamutsi on innolla mukana 5-6.9.2017 Messukeskuksessa järjestettävässä Meetings & Events tapahtumassa kannustamassa tapahtumajärjestäjiä kestävän kehityksen ratkaisuihin:

messumatto

Yhteisön osallistaminen + ekoteko = tulevaisuuden tapahtumat

5.-6.9.2017 Meetings & Events tapahtumassa vierailijat voivat käydä Kierrätyskeskuksen ja Tuunajamutsin osastolla polkemassa virtaa kännyköihin, mutta samalla myös osallistua vanhasta messumatosta koottavan kierrätysteoksen rakentamiseen. 

Easyfairsin syyskuun alussa järjestämä Meetings & Events tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa ohjaa esimerkillään miten tapahtumissa voidaan konkreettisesti huomioida myös ekologisuus ja osallistaa vierailijoita helpolla ja luontoa kunnioittavalla tavalla. Easyfairs, yhdessä Kierrätyskeskuksen ja Tuunajamutsin kanssa, tuottaa tapahtumavieraiden avustuksella melua vaimentavan kierrätysteoksen.

Ympäristöasiantuntija Kaisa Karjalainen Kierrätyskeskuksesta on havainnut työssään, että kestävän kehityksen huomioiminen tapahtumissa on nykyisin yhä tärkeämpää sekä yleisölle että järjestäjille, joten siihen panostaminen kannattaa. Hän muistuttaa, että ekotehokkuus näkyy parhaassa tapauksessa kustannustehokkuutena. ”Tapahtumissa on matala kynnys kokeilla uusia asioita, myös kestävän elämäntavan ratkaisuja, joten tapahtumajärjestäjä voi jättää pitkäkestoisen ja vaikuttavan positiivisen ympäristöjäljen ottamalla ympäristön näkyvästi huomioon järjestelyissä. Kierrätyskeskus on innoissaan tästä uudesta suunnasta ja mielellään mukana mahdollistamassa tapahtumien ekotekoja esimerkiksi asiantuntija-avulla, ympäristöaiheisilla tapahtumaohjelmilla ja tapahtumafillareilla”, kertoo Kaisa Karjalainen. 

Tuunaajamutsi, ohjelmapalveluyrittäjä Annakaisa Kilpinen uusiokäyttää poistomateriaaliatyöpajoissaan.  ”Käytetty messumatto on inspiroiva tuunausmateriaali, jota tapahtumien jälkeen menee poistoon runsaasti. M&E tapahtumassa tehtävä kierrätysteos yhdistää messumaton uusiokäytön, tapahtumakävijöiden aktivoinnin, tiedonkeruun, yhteisöllisen tuunaamisen ja hyväntekeväisyyden” kertoo Annakaisa. ”Samalla innostetaan messukävijä pohtimaan, miten vastuullisuus otetaan huomioon tapahtumajärjestelyissä sekä oivaltamaan luovia uusiokäyttömahdollisuuksia poistomateriaalille.”

Yhteistyössä tuotettu yhteisöteos, joka toimii myös melun vaimentajana, luovutetaan tapahtuman päätyttyä Maatullin koululle. Näin tapahtumalla vaikutetaan myös paikallisesti hyvänteon merkeissä. 

Lisätiedot, kuvamateriaalit ja haastattelupyynnöt:

Meetings & Events, Easyfairs Finland: 

Tapahtumatuottaja Anu Haapamäki, puh 050 317 4348, anu.haapamaki@easyfairs.com

Kierrätyskeskus: 

Ympäristöasiantuntija Kaisa Karjalainen, puh 0400 348 138, kaisa.karjalainen@kierratyskeskus.fi

Tuunaajamutsi: 

Yrittäjä Annakaisa Kilpinen, puh 050 4027376 , annakaisa.kilpinen@tuunaajamutsi.fi,  www.tuunaajamutsi.fi

Easyfairs Finland järjestää messuja, tapahtumia ja konferensseja useilla eri toimialoilla. Vahvat tapahtumabrändit tarjoavat innovatiivisia ja tulevaisuusorientoituneita kohtaamispaikkoja parhaassa mahdollisessa muodossa. Suomessa järjestettäviä tapahtumia ovat mm. Fastfood&Café, NetForum, IT Pro,Esimies & Henkilöstö, Meetings&Events, eCommerce, SHOP, Empack, Packaking Innovation.  Lisätietoja saat sivustoltamme www.easyfairs.fi

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on vähentää luonnonvarojen kulutusta, kasvattaa ympäristötietoisuutta sekä lisätä osallistumisen ja työnteon mahdollisuuksia. Kierrätyskeskuksella on pääkaupunkiseudulla kuusi kierrätysmyymälää sekä valtakunnallisesti toimiva verkkokauppa. Jokaisessa myymälässä otetaan vastaan myös tavaralahjoituksia.

Kierrätyskeskus on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Sen muita omistajia ovat muun muassa HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään yrityksen toiminnan ja tavoitteiden edistämiseen.

Tuunaajamutsi on ohjelmapalveluyritys joka konkretisoi kestävän kehityksen arvoja hauskasti ja luovasti. Ohjelmat ovat tuunaustyöpajoja, joissa uusiokäytetään asiakasyrityksen omaa, osallistujien tuomaa tai Tuunajamutsin hankkimaa poistomateriaalia. Digitalisoituvassa arjessa kaipaamme käsillemme ja tuntoaistillemme töitä. Käsillä tekeminen tekee hyvää mielelle, palauttaa tehokkaasti tietotyön rasitteista ja yhdessä tekeminen hitsaa tiimiä yhteen. Tuunaajamutsin tavoitteena on innostaa luovaan tuunaamiseen, käsillä tekemiseen ja poistomateriaalin uusiokäyttöön. www.tuunaajamutsi.fi

messumattorulla